9 inspirerende reisblogs en reismagazines op een rij

9 inspirerende reisblogs en reismagazines op een rij

Er zijn tegenwoordig zoveel reisblogs en (online) reismagazines dat het soms moeilijk is om door het bos nog de bomen te zien. Daarom stel ik graag mijn 9 favorieten aan jullie voor. Deze websites en magazines blinken uit door hun unieke invalshoek, geslaagde vormgeving of prikkelende reisverhalen. Ze inspireren, voeden je reisdromen en geven voldoende praktische tips om je reis optimaal voor te bereiden. Zet je schrap voor 9 inspirerende reisblogs en reismagazines op een rij.

June

June is een Vlaams online lifestyle magazine. De focus ligt op travel en food. Je ontdekt er de leukste adresjes voor een weekendje weg in eigen land, maar ook trips naar het buitenland komen zeker aan bod. Voor foodies is dit the place to be. Van interviews met culinaire grootmeesters tot eigenzinnige recepten, je vindt het allemaal op June.

Tjoolaard

De naam van deze reisblog verklapt meteen al waar de roots van maker Niel Van Herck liggen. Tjoolaard is een liefdesverklaring aan het ‘tjoolen’, doelloos ronddwalen en tegelijk nieuwe indrukken en ervaringen opdoen. Je vindt hier zeker en vast inspiratie voor avontuurlijke (solo)reizen en originele outdoor bestemmingen.

Lonely Planet

De reisgidsen van Lonely Planet waren oorspronkelijk vooral populair bij backpackers. Nu worden ze gekocht door een breed publiek. Op de website vind je al heel wat info terug over reisbestemmingen wereldwijd, maar ook het Nederlandstalige reismagazine is een topper. Het magazine verschijnt sinds 2016 maandelijks en geeft je tonnen reisinspiratie.

Reistebrij

Bij Reistebrij kun je grasduinen in een divers aanbod aan reizen. Glenn blogt over verre bestemmingen als Vietnam of Thailand, maar evengoed over leuke trips dichter bij huis. Reistebrij heeft ook een eigen podcast waarin boeiende gasten hun reisverhalen met je delen.

Reisgoesting

Zin om weer volop te gaan reizen? Je bent niet de enige. Reisgoesting is een online reismagazine dat je goesting alleen maar zal aanwakkeren. Hier ontdek je leuke tips voor een daguitstap of een staycation, maar ook verre bestemmingen krijgen zeker voldoende aandacht. Een roadtrip door Canada of een overnachting in een bijzonder hotel? Reisgoesting biedt voldoende inspiratie om je ultieme reisdroom waar te maken.

Wegwijzer

Wegwijzer is een buitenbeentje in deze lijst. Het is een netwerk van duizenden reizigers die graag hun verhalen en tips met elkaar delen. Leden krijgen toegang tot een rijk gevuld archief vol reisverslagen en -tips. Vier keer per jaar ontvang je de Reiskrant, waarin meestal één specifieke bestemming wordt uitgelicht. Wegwijzer vzw organiseert ook jaarlijks een Reismarkt waar je in gesprek kunt gaan met ervaren reizigers en tal van interessante workshops of lezingen kunt bijwonen.

Soms ook heimwee

Soms ook heimwee is zonder twijfel de mooist vormgegeven reisblog van dit rijtje. Geniet van de prachtige reisverhalen met persoonlijke toets en de fraaie fotografie. De blog viel al meermaals in de prijzen op de Belgian Travel Blog Awards.

Columbus Travel

Columbus Travel is een Nederlands reismagazine voor gepassioneerde reizigers. Het magazine verschijnt tien keer per jaar en staat vol unieke reisverhalen en schitterende foto’s. Columbus neemt je mee naar bijzondere bestemmingen, weg van de massa. Neem ook eens een kijkje op de website, die staat vol met handige tips om je volgende reis voor te bereiden.

time to momo

De reisgidsen van time to momo laten je de perfecte stedentrip beleven. Lokale auteurs nemen je mee op sleeptouw door hun stad en prijzen hun favoriete adressen aan. De locals bloggen ook over hun stad op de website van time to momo. Op zoek naar een fijn hotel, een bijzondere rooftopbar of een leuke winkel om je volgende citytrip de finishing touch te geven? Dan moet je bij time to momo zijn.

Meer reisinspiratie?

Op deze blog vind je inspirerende artikelen over verschillende bestemmingen in binnen- en buitenland. Ken je zelf nog een leuke website of magazine waarin reizen centraal staat? Aarzel dan niet om je tip met ons te delen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: