Rotterdam ontdekken in 48 uur

Wereldstad Rotterdam ontdekken in 48 uur

Vandaag ontdek je de wondere wereld van Rotterdam, de op een na grootste stad van Nederland. De historische binnenstad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Nu is Rotterdam de bakermat van de moderne architectuur. Het is een eigenzinnige en kleurrijke havenstad met een indrukwekkende skyline. Een wereldstad met vele gezichten die diversiteit omarmt. Wil je net als ons Rotterdam ontdekken in 48 uur? Bekijk dan onze tips voor een leuke tweedaagse citytrip in deze blog.

Oude Haven
Museumpark

Geen betere plek om je citytrip te starten dan het Museumpark. Dit is niet alleen een aangename groene omgeving om in te wandelen, het is ook de thuishaven van verschillende culturele instellingen zoals de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum. Het Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijk kunstdepot ter wereld. Het is een spectaculair spiegelgebouw met 1664 spiegels waar je meer dan 150.000 kunstobjecten bewondert. In het verlengde van het Museumpark ligt de Witte de Withstraat, bekend als uitgaansbuurt en onderdeel van de kunst-as van Rotterdam. Bezoek er een van de kunstgalerijen en stil op het middaguur je honger bij het kleurrijke restaurant Bazar. Je kiest er uit een gevarieerd aanbod aan Midden-Oosterse gerechten.

Rotterdam ontdekken in 48 uur
Depot Boijmans Van Beuningen
Markthal

Wandel na de lunch verder naar de Leuvehaven waar je het Maritiem Museum kan bezoeken. Naast het museum staat een bronzen beeld: De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine. De man met het gat in zijn borst staat symbool voor Rotterdam, dat het hart van de stad verloor bij de bombardementen in 1940. De Markthal is een ultramoderne overdekte markt met een honderdtal permanente eetkraampjes. Kijk zeker naar boven als je de hal doorkruist, zodat je het indrukwekkende kunstwerk op het plafond niet mist. Passeer ook ‘s avonds nog even langs de Markthal voor de sfeervolle verlichting.

Rotterdam ontdekken in 48 uur
Markthal
Kubuswoningen

Vlakbij de Markhal ligt het Blaakse Bos, een dorp in de stad, ontworpen door architect Piet Blom in de jaren 80. Het Blaakse Bos bestaat uit verschillende kubuswoningen en de Blaaktoren, een woontoren met een puntvormig dak die als bijnaam het potlood kreeg. De kubuswoningen zijn bewoond. Je kan echter wel een bezoekje brengen aan de Kijk-Kubus. Dat kost je slechts enkele eurootjes, maar in vijf minuten heb je het dan ook wel gezien. Heb je er altijd al van gedroomd om in een kubus te slapen? Boek dan een overnachting in het Stayokay hostel.

Rotterdam ontdekken in 48 uur
Blaakse Bos
Lekker shoppen

Rotterdam is de gedroomde stad voor shopaholics. De Lijnbaan was het eerste autovrije winkelgebied van Europa. Je vindt er vooral de grote en bekende winkelketens. Ook in de Koopgoot en op de Coolsingel liggen heel wat winkels. Donner is een gigantische boekhandel met een indrukwekkend aanbod, een waar paradijs voor boekenwurmen. Ben je eerder op zoek naar unieke, kleinschalige winkels? Trek dan naar het Laurenskwartier. De Pannekoekstraat is een van de leukste en hipste straten van Rotterdam met tal van tweedehandswinkels en toffe horecazaken. Nestel je na het shoppen op een gezellig terras op de Nieuwemarkt. Een aanrader is Bokaal: een levendig stads- en biercafé met een uitgebreide drank- en spijskaart.

Rotterdam ontdekken in 48 uur
Boekhandel Donner
Umami

Aan de Binnenrotte, de plek waar Rotterdam is ontstaan, ligt het fantastische Umami by Han. Het is de perfecte plek voor een uitgebreid diner. In dit moderne Aziatische restaurant staat social dining centraal. Ga voor het driegangenmenu waar je per persoon telkens twee gerechten per gang mag kiezen. Op die manier proef je heel veel verschillende smaken. Umami is een superlekker en gezellig restaurant, een topadres in Rotterdam. Vooraf reserveren is wel aan te raden. Na het eten kan je deze buurt verder gaan verkennen. Sluit je avond bijvoorbeeld af in Thoms, een trendy underground bar aan de bruisende Meent.

Umami By Han
The James

Op zoek naar een hotel met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een centrale ligging? Dan is The James Hotel een uitstekende keuze. Dit driesterrenhotel is gelegen in het hart van Rotterdam, op wandelafstand van het Centraal Station, de winkelstraten en hippe uitgaansbuurten. Het is een designhotel met een warme uitstraling. Op de tweede verdieping ligt de lounge en de 24/7 food market met verse ontbijtkoeken, broodjes, fruit, verschillende dranken, borrelhapjes,…. In The James is er geen ontbijt in buffetvorm, maar de food market omvat wel een breakfast corner. Het grote voordeel is dat je enkel betaalt voor wat je eet bij de zelf-scan kassa. Wij vonden The James in elk geval een tophotel met erg vriendelijk personeel en leuk ingerichte kamers.

Rotterdam ontdekken in 48 uur
Lounge – The James Hotel
De Euromast

Begin je tweede dag in Rotterdam met een ontspannen wandeling in Het Park, ten westen van het centrum. Strek de beentjes in de historische tuin Schoonoord met z’n rijke fauna en flora. Neem ook eens een kijkje bij het prachtige Noorse Zeemanskerkje aan de noordzijde van het park. Vlakbij Het Park ligt de Euromast, een uitzichttoren van 185 meter hoog. Deze iconische attractie is een must visit. Neem de lift naar de uitkijkplatforms op 100 en 112 meter hoogte en geniet van het panoramisch uitzicht op de stad. De roterende panoramalift brengt je daarna naar het topje van de toren, op 185 meter boven de grond. Voor de durvers is er ook nog de hoogste abseil van Europa. Vanop 100 meter hoogte daal je met een touw de toren af. In de brasserie van de Euromast kan je brunchen, lunchen of dineren op een enige locatie, hoog in de lucht.

Rotterdam ontdekken in 48 uur
Het Park en de Euromast
Kop van Zuid

Wandel van de Euromast langs de Parkkade, de Westerkade, de Veerhaven en de Willemskade tot aan de Erasmusbrug. Stap over de bekendste brug van Rotterdam naar de overkant of neem de watertaxi. De Kop van Zuid is een nieuwe wijk op de zuidoever van de Maas. Het schiereiland heeft haar bijnaam Manhattan aan de Maas te danken aan de vele imposante wolkenkrabbers. Op de Kop van Zuid vind je het Nederlands fotomuseum. Lunchen kan in de Foodhallen, waar je gerechten proeft uit alle uithoeken van de wereld. Een alternatief voor een lekkere lunch is het nostalgische Hotel New York. Dit hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn waar vroeger duizenden migranten de boot namen naar Noord-Amerika.

Rotterdam ontdekken in 48 uur
Hotel New York
De havens van Rotterdam

Steek vanop de Kop van Zuid de Rijnhavenbrug over naar Katendrecht. Vroeger lag hier de rosse buurt. Nu is het een hip stadskwartier met een industriële uitstraling. De Fenix Food Factory is een overdekte foodhall waar je verschillende ambachtelijke producten kan kopen. Neem plaats aan een van de picknicktafels buiten en bewonder het zicht op de Rijnhaven en de Kop van Zuid. Achteraan in de food factory zit ook een kleine, onafhankelijke boekenwinkel verstopt: Bosch & De Jong. Doorkruis de Afrikaanderwijk en bezoek op woensdag of zaterdag de kleurrijke markt op het Afrikaanderplein. Ga verder naar de Entrepothaven, een chique jachthaven omringd door luxe appartementen, winkels en kwalitatieve restaurants. Vanop de Koninginnebrug heb je een mooi zicht op de oude spoorbrug De Hef. Vanaf het Noordereiland kan je via de rode Willemsbrug terug naar het centrum. Sluit de namiddag af met een terrasje in de Oude Haven.

Rotterdam ontdekken in 48 uur
Fenix Food Factory
Witte de Withkwartier

Voor een aperitiefje moet je in het Witte de Withkwartier zijn. Zowel in de Witte de Withstraat als in de straten errond liggen heel wat fijne bars en restaurants. Ga naar Williams Canteen of Spikizi Bar voor de heerlijke cocktails en de vriendelijke bediening. Bestel een portie borrelhapjes bij je drankje en geniet van de geweldige sfeer. Wijnliefhebbers zullen zeker hun gading vinden in de voortreffelijke wijnbar Het Eigendom. Grand Café-Restaurant Loos is gehuisvest in een monumentaal pand aan de historische Veerhaven. Je geniet er van pretentieloze gerechten aan een eerlijke prijs. Maak na het eten nog een avondwandeling langs de Maas. De Rotterdamse bruggen en gebouwen zijn ‘s avonds prachtig verlicht.

Witte De Withstraat
Blijdorp

Sluit je weekend in Rotterdam af met een bezoekje aan een van de rustigere buurten van de stad: Blijdorp. Deze wijk ligt in het noorden van Rotterdam, aan de achterzijde van het Centraal Station. In Blijdorp wonen vooral jonge gezinnen. Er is veel ruimte voor groen en ook dierentuin Diergaarde ligt in deze buurt. Een alternatief is Delfshaven, een historische en gezellige wijk in het westen van Rotterdam. Zelf hadden we geen tijd meer om Delfshaven te ontdekken. Een goede reden om nog eens naar Rotterdam terug te keren.

Centraal Station
Ook Rotterdam ontdekken in 48 uur?
  • Als je naar Rotterdam reist met de trein stap je af in station Rotterdam Centraal of Blaak. Beide stations zijn gelegen in het centrum van de stad. Als je met de wagen reist kan je gebruik maken van de Park & Rides buiten de stad. Sommige hotels bieden ook parkeerplaatsen aan en er zijn verschillende ondergrondse parkeergarages in het centrum (maar die zijn vrij duur).
  • Je verkent de stad best te voet. Er rijden ook bussen, metro’s en trams die je naar elke plek brengen die je maar wenst. Check hier de dienstregeling. Ook de watertaxi is een optie.
  • Er valt zoveel te ontdekken in Rotterdam: grasduin door twaalf toffe hotspots in Rotterdam of surf naar Do Rotterdam voor de beste tips van locals.
  • time to momo is de ideale reisgids voor jouw citytrip naar Rotterdam. Er staan vier routes in die je naar de coolste plekken van de stad brengen.
  • Combineer je citytrip Rotterdam met een bezoek aan Den Haag. Lees hier onze tofste tips voor stad en strand.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: