Vakantie in Stresa, stijlvolle parel aan het Lago Maggiore

Vakantie in Stresa

Als een trotse koningin kijkt Stresa uit over het Lago Maggiore, een groot meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Stresa barst van de mooie villa’s, weelderige tuinen en luxueuze hotels. De moderne toeristische faciliteiten, het gunstige klimaat, de gemoedelijke sfeer en de onvergetelijke uitzichten maken van Stresa een droombestemming. Het Noord-Italiaanse dorp telt nog geen vijfduizend inwoners, maar al eeuwenlang vinden buitenlanders hun weg naar deze stijlvolle parel aan het Lago Maggiore. Zo verbleef schrijver Ernest Hemingway er in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog om te herstellen van zijn verwondingen. Nood aan rust en ontspanning? Kies dan net als ons voor een vakantie in Stresa. In dit artikel delen we onze favoriete plekken en leukste tips.

Lungolago

De belangrijkste trekpleister van Stresa is natuurlijk het Lago Maggiore. De Lungolago, een twee kilometer lange wandelpromenade, slingert zich een weg langs het meer. Laat je verwonderen door de magische reflectie van het zonlicht op het wateroppervlak en het prachtige uitzicht op de Borromeïsche eilanden. Onderweg kom je door schitterende tuinen vol bloemen, palmbomen en standbeelden die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Aan de overkant van de boulevard prijken enkele weelderige villa’s en prestigieuze hotels in art-nouveaustijl. Als de avond valt kan je de Italianen vervoegen tijdens de passeggiata, hun avondwandeling, een belangrijk Italiaans ritueel. Tijdens het gouden uur valt het zachte avondlicht als een warm deken over het meer. Het perfecte moment om de zonsondergang te fotograferen, te flaneren langs het water of van een cocktail te nippen bij Marconi Beach.

Vakantie in Stresa
Lungolago di Stresa
Het hart van Stresa

Stresa heeft een klein maar gezellig centrum. Piazza Cadorna vormt het hart van het dorp. Zowel op dit plein als in de smalle straatjes errond vind je tal van leuke bars, restaurants, boetiekjes en delicatessenzaken. Zin in een lekker ijsje? Op de hoek van Piazza Cadorna prijkt ijssalon L’Angolo del Gelato. Je hebt er de keuze uit een mooi aanbod originele smaken. Bij Taverna del Pappagallo eet je de beste pizza’s van Stresa. Daarnaast kan je in deze authentieke familiezaak ook terecht voor heerlijke pasta’s en lokale specialiteiten. El Gato Negro is een populaire gastropub met een knusse binnentuin. Op de kaart staan zowel aperitiefplankjes als eenvoudige gerechten zoals hamburgers en sandwiches. Een ruime selectie aan bieren, wijnen en cocktails maakt het feest compleet. Vrijdag is marktdag in Stresa. De markt vindt plaats op het Piazza Capucci en trekt zowel locals als toeristen aan.

Vakantie in Stresa
Piazza Cadorna
Borromeïsche eilanden

Een absolute must tijdens je vakantie in Stresa is een bezoek aan de betoverende Borromeïsche eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Deze eilandjes werden in de zeventiende eeuw gekocht door de familie Borromeo die er schitterende paleizen liet bouwen. Als je slechts tijd hebt om maar één eiland te bezoeken kies dan voor Isola Bella, zoals de naam al doet vermoeden het mooiste van de drie. Neem je tijd om het sprookjesachtige Palazzo Borromeo en de bijhorende terrastuinen te bezoeken. Het barokke paleis is nog steeds enkele weken per jaar bewoond door de familie Borromeo. Zowel het weelderige interieur van het paleis als de tuinen zijn overweldigend mooi. Isola Madre staat vooral bekend om haar botanische tuinen, op Isola dei Pescatori eet je dan weer lekkere visgerechten. Vanuit de kleine haven van Stresa vaar je met een veerboot vlot naar Isola Bella en de andere eilanden.

Vakantie in Stresa
Isola Bella
Viva La Palma

Tijdens onze vakantie in Stresa logeerden we in Hotel La Palma, een modern en tot in de puntjes verzorgd hotel waar we volop konden genieten van la dolce vita. De ruime elegante kamers zijn voorzien van alle comfort en beschikken over een balkon met zicht op het meer of de tuin. Zwemmen kan in de heerlijke infinity pool aan de oevers van het meer. Op de zevende verdieping van het hotel kijkt de Sky Bar uit over de paradijselijke omgeving. Je komt er helemaal tot rust in de verwarmde Sky Pool. Met een cocktail in de hand geniet je van het geweldige uitzicht en de relaxte sfeer. In het restaurant ben je welkom voor ontbijt, lunch of diner. Plan je binnenkort een vakantie in Stresa? Dan is Hotel La Palma zonder enige twijfel the place to be!

Vakantie in Stresa
Hotel La Palma Beach Club
Vakantie in Stresa praktisch
  • Stresa ligt op 900 kilometer van Brussel. Het dorp zelf is niet zo groot. De omliggende regio heeft echter zoveel te bieden dat je je er wel een tijdje kan bezighouden. Voor sportievelingen biedt de omgeving tal van mogelijkheden om te hiken, mountainbiken en verschillende watersporten te beoefenen.
  • Wij verbleven twee dagen in het dorp tijdens onze treinreis door Frankrijk, Italië en Zwitserland. Stresa heeft een rechtstreekse treinverbinding met Milaan, maar ook met Zwitserse steden als Lausanne en Genève. Je vakantie in Stresa is dus perfect combineerbaar met een citytrip of een langere reis.
  • Stresa beschikt over een mooi aanbod vier- en vijfsterrenhotels. Niet goedkoop, maar buiten het hoogseizoen is het zeker mogelijk om hier een goede deal te scoren. Tijdig boeken is de boodschap!
  • Meer informatie over Stresa en het Lago Maggiore vind je op volgende website.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: