De leukste hotels voor een weekendje weg

De leukste hotels voor een weekendje weg

Nood aan een weekendje weg? Dan is het nog zo fijn om in een leuk hotel te overnachten. In dit overzicht zetten we de leukste hotels voor een weekendje weg voor je op een rij. We nemen je mee naar enkele fijne bestemmingen in België, Nederland en Frankrijk die allemaal vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De hotels in dit lijstje blinken uit door hun originele inrichting, goede ligging, toffe sfeer en in vele gevallen ook door hun lekkere keuken. Met deze tips kan je alvast zorgeloos je volgende weekendtrip plannen. Veel plezier!

Yalo Urban Boutique Hotel (Gent)

In 2021 opende in hartje Gent het Yalo Urban Boutique Hotel. Dit bruisende viersterrenhotel telt 92 designkamers met een comfortabele boxspring, een televisie met Chromecast-functie en een vintage usb-radio of platenspeler. Het paradepaard van het hotel is echter de spectaculaire serre waar je ‘s morgens aanschuift voor het ontbijt. Het restaurant serveert een gevarieerd aanbod seizoensgebonden gerechten. Je bent er welkom om te lunchen of dineren in een uniek decor. Ook voor een kop koffie met gebak of een lokaal wijntje met bar bites is de serre the place to be. Op de zesde verdieping vind je de Yalo Rooftop. Met een cocktail in de hand geniet je er van een prachtig uitzicht op de stad. Waarom wij helemaal weg zijn van Yalo lees je in dit artikel.

De leukste hotels voor een weekendje weg
Yalo Urban Boutique Hotel
Thon Hotel Bristol Stephanie (Brussel)

Thon Hotel Bristol Stephanie is een stijlvol viersterrenhotel in de Louizalaan, de meest modieuze winkelstraat van Brussel. Je slaapt er in ruime en elegante kamers. Het hotel herbergt ook een restaurant waar je de traditionele Franse keuken proeft. Zin in een slaapmutsje? In de moderne 91-bar nip je van een perfect geshakete cocktail. ‘s Morgens geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet met lekkere huisgemaakte smoothies en diverse koude en warme bereidingen. Het personeel is professioneel en vriendelijk en qua prijs-kwaliteitverhouding zit je in dit hotel helemaal goed. Wil je ook bruisend Brussel ontdekken? Lees dan hier even onze tips.

De leukste hotels voor een weekendje weg
Thon Hotel Bristol Stephanie
Goodnight Antwerp (Antwerpen)

Goodnight Antwerp is een kleinschalig boetiekhotel met vijf smaakvol ingerichte kamers. De eigenaars zijn gastvrij en supervriendelijk. Ze geven je met plezier tal van tips om Antwerpen te ontdekken. Slapen doe je in ruime kamers met hoge plafonds, comfortabele bedden en veel aandacht voor kunst en design. Na een goede nachtrust geniet je ‘s morgens van een overheerlijk uitgebreid ontbijt. Het hotel ligt misschien niet in de meest trendy buurt van ‘t Stad, maar wel op slechts tien minuten wandelen van station Antwerpen-Centraal én op wandelafstand van de belangrijkste highlights van de stad.

De leukste hotels voor een weekendje weg
Goodnight Antwerp
Monsieur Ernest (Brugge)

In een voormalige brouwerij uit 1673 in de Wulfhagestraat in Brugge vind je Monsieur Ernest, een hip en betaalbaar driesterrenhotel. De kamers zijn eerder aan de kleine kant en vrij basic ingericht. Reizigers die op zoek zijn naar luxe zullen hier van een kale reis terugkomen. Waarom moet je dan wel naar Monsieur Ernest? De locatie is perfect. Je logeert in een rustig straatje langs het water en toch sta je na vijf minuten wandelen al op de Markt. De inrichting is charmant, met een unieke mix van historische elementen en design. Let vooral op de sierlijke trap in de lobby en de mooie zwart-witfoto’s aan de muren. Het hotel beschikt over een gezellige bar waar ook locals graag iets komen drinken én een schaduwrijk terras met zicht op de rei. Extra troeven zijn het verrukkelijke ontbijt en de relaxte sfeer.

De leukste hotels voor een weekendje weg
Monsieur Ernest
Hotel Vé (Mechelen)

Op de Vismarkt, het gezelligste pleintje van Mechelen, prijkt Hotel Vé. Dit modern viersterrenhotel is ondergebracht in een voormalige visrokerij en een oude tabaksfabriek. De oorspronkelijke industriële elementen zijn mooi bewaard gebleven en werden aangevuld met hedendaags design. Het hotel beschikt over ruime en verzorgde kamers. Hotelgasten kunnen elke ochtend ontspannen in de wellness, met onder meer een zwembad, jacuzzi, sauna en Turks stoombad. Het ontbijt is lekker en uitgebreid. Hotel Vé is kortom de ideale uitvalsbasis voor een korte citytrip naar het verrassende Mechelen.

Hotel Vé
OKKO Lille Centre (Lille)

OKKO is een fijn viersterrenhotel in het centrum van Lille (Rijsel). Je slaapt er in het winkelwandelgebied, op een boogscheut van het station, de Grand Place en het charmante Vieux-Lille. De kamers ogen fris en modern, met vrolijke pastelkleuren en speelse elementen. Le Club is de centrale ontmoetingsplaats van het hotel. In een huiselijke sfeer kan je hier ontbijten, snacken of een boek lezen in een van de knusse zithoeken. Elke avond nodigen de sympathieke hotelmedewerkers je uit voor de aperitivo, een Italiaanse traditie. Je betaalt je drankje maar krijgt er wel gratis hapjes bij. Altijd lekker! Plan je binnenkort een citytrip naar Lille? Lees dan de tips in dit artikel of check mijn reisgids van time to momo (die gedeeltelijk in dit hotel geschreven werd).

OKKO Lille Centre
Le General Hotel (Parijs)

Le General Hotel ligt in een rustige straat in het 11e arrondissement van Parijs, vlakbij metrostation Republique. Zowel de trendy wijk Le Marais als het Canal Saint-Martin liggen om de hoek. Dit kleinschalige viersterrenhotel beschikt over een hippe bar en verzorgde kamers met een speelse en hedendaagse inrichting. De prijzen zijn schappelijk naar Parijse normen en het personeel is sympathiek en gastvrij. Het ontbijtbuffet (15 € per persoon) met zoete en hartige gerechten wordt geserveerd in de knusse ontbijtruimte. Le General Hotel is zonder twijfel een van de leukste hotels van Parijs. Boek ruim vooraf voor de beste prijzen.

Le General Hotel
The James (Rotterdam)

Op wandelafstand van station Rotterdam Centraal en vlakbij de winkelstraten en de bruisende Meent ligt designhotel The James. Dit driesterrenhotel straalt zowel warmte als luxe uit en kreeg terecht een plekje in onze lijst met leukste hotels voor een weekendje weg. De kamers zijn voorzien van kwaliteitsvolle kingsize bedden en een designbadkamer met regendouche. Op de tweede verdieping is er een gezellige lounge met 24/7 food market waar je verse ontbijtkoeken, broodjes, fruit, verschillende dranken en snacks koopt. Betalen doe je aan de zelfscankassa. Wij waren alvast helemaal into The James en vonden het de ideale uitvalsbasis om het kosmopolitische Rotterdam te verkennen.

De leukste hotels voor een weekendje weg
The James
citizenM (Rotterdam)

Nog in Rotterdam vind je een fantastisch hotel van citizenM. Deze populaire hotelketen staat voor betaalbare luxe en heeft hotels in verschillende grote steden op drie continenten. Inchecken gebeurt volledig digitaal, via de gratis app of de kiosken in het hotel. Met diezelfde app kan je ook de temperatuur en verlichting in je kamer regelen, je favoriete films of series streamen en eten of drinken bestellen in canteenM. De kamers zijn niet zo groot, maar wel efficiënt en leuk ingericht. Vanuit je XL bed geniet je van het zicht op de Oude Haven of de imposante Markthal.

CitizenM Rotterdam
citizenM Amstel (Amsterdam)

We zijn duidelijk fan, want ook in Amsterdam sliepen we in een citizenM hotel. Meer bepaald in het centraal gelegen citizenM Amstel Amsterdam, vlakbij metrohalte Weesperplein en de beroemde grachtengordel. Het hotel heeft een internationale uitstraling met als blikvanger de kleurrijke woonkamer waar je kunstwerken van lokale kunstenaars bewondert. ‘s Morgens geniet je in canteenM van een gevarieerd ontbijtbuffet en verder kan je er dag en nacht terecht voor een hapje en een drankje. citizenM is een duurzaam designhotel waar je kennismaakt met de nieuwste hi-techsnufjes. Een hippe hotspot op een toplocatie in de Nederlandse hoofdstad.

De leukste hotels voor een weekendje weg
CitizenM Amstel Amsterdam
La Paulowna Boutique Hotel (Den Haag)

Den Haag is een verrassend leuke bestemming voor een citytrip. La Paulowna Boutique Hotel ligt in het hippe Zeeheldenkwartier, ideaal gelegen tussen stad en strand. Dit duurzame hotel herbergt negen mooi ingerichte kamers met comfortabele bedden en uitstekende douches. Je kan er ook een fiets huren waarmee je binnen twintig minuten naar het strand van Scheveningen peddelt. Op het gelijkvloers vind je Restobar Bayonne, een Baskisch restaurant waar je ‘s morgens terecht kan voor het ontbijt. Voor de lunch en het diner serveert de restobar pintxos, kleine en creatieve gerechten uit het Baskenland. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere leuke bars en restaurants op het gezellige Anna Paulownaplein. Ideaal om lekker lang te blijven plakken op een van de vele terrasjes.

La Paulowna Boutique Hotel

Geef een reactie

%d