12 X Toffe hotspots in Rotterdam

Hotspots in Rotterdam

In november 2022 verbleef ik enkele dagen in Rotterdam voor een auteursevent, de ideale gelegenheid om de stad wat beter te leren kennen. Rotterdam is bezaaid met architectonische hoogstandjes en iconische bezienswaardigheden zoals de Erasmusbrug, de Kubuswoningen, de Euromast en het gloednieuwe Depot Boijmans Van Beuningen. Rotterdam is ook een bruisende en creatieve havenstad vol originele hotspots: van trendy koffie- en lunchbars tot leuke winkeltjes en grensverleggende kunstinstellingen. Ontdek twaalf toffe hotspots in Rotterdam.

By Jarmusch

By Jarmusch is een American Breakfast-diner in het Industriegebouw. Voor een stevig ontbijt in Amerikaanse stijl ben je hier aan het juiste adres. Neem plaats in een van de booths met comfortabele rode banken of zoek een plaatsje uit aan de bar. Van de acaï bowl tot de hangover omelette, alles op de kaart ziet er ongelooflijk lekker uit. Mijn ultieme tip? De chicken & waffles!

toffe hotspots in Rotterdam
By Jarmusch, Het Industriegebouw, Goudesingel 64
LOT&DAAN

Op het Gelderseplein in de idyllische Oude Haven vind je de gezellige lunchroom LOT&DAAN. Je bent er welkom voor all day breakfast en lunch. De nadruk ligt op happy food: gezonde gerechten met een eigenzinnige twist. Start je dag met American Pancakes of een gevarieerd ontbijtplankje. Of kies een van de heerlijke open sandwiches, rijkgevulde bowls of melts van de grill. Bestel er een lekker drankje bij en geniet van een zalig verwenmoment in deze trendy hotspot.

toffe hotspots in Rotterdam
LOT&DAAN, Gelderseplein 24
Harvest Coffee Brewers

Harvest Coffee Brewers is een hippe koffiebar in het Maritiem District. Eigenaars Zjevaun (voormalig Nederlands kampioen barista) en Loes deden inspiratie op in Melbourne. Hun doel: de perfecte kop koffie serveren. In een knusse huiskamersfeer of op het terras langs het water geniet je van heerlijke koffie, superieure ontbijt- en lunchgerechten en lekkere gebakjes. De service is uitstekend en voor een stevige portie Australische vibes zit je hier bovendien helemaal goed!

Harvest Coffee Brewers, Glashaven 107
Boekhandel v/h Van Gennep

Een citytrip is voor mij niet geslaagd als ik niet minstens één boekenwinkel heb bezocht. Boekhandel v/h Van Gennep is een onafhankelijke boekhandel met een mooi aanbod literatuur, poëzie, kinderboeken en boeken over koken, design en fotografie. Een kleine, sfeervolle winkel met een persoonlijke aanpak en uitstekend advies op maat van de klant.

toffe hotspots in Rotterdam
Boekhandel v/h Van Gennep, Oude Binnenweg 131B
Donner

Donner zag het levenslicht in 1912 en groeide uit tot een van de grootste boekhandels van de Benelux. In een voormalig bankgebouw met prachtige glasramen aan de Coolsingel ligt een ruim assortiment boeken in alle mogelijke genres op je te wachten. Naast boeken vind je er ook puzzels, spelletjes, kantoorartikelen, schrijfwaren en cadeaus voor jong en oud. Op de eerste verdieping ligt Diner at Donner. Je kan er terecht voor een kop koffie of een sandwich, tosti of salade bereid met lokale en ambachtelijke producten.

toffe hotspots in Rotterdam
Donner, Coolsingel 129
De Groene Passage

Dier-, mens- en milieuvriendelijk shoppen? Dat kan bij De Groene Passage, een duurzaam winkelcentrum voor bewuste shoppers. Je koopt er fairtrade cadeaus bij de Wereldwinkel, biologische voeding bij supermarkt Gimsel of duurzame meubels en woonaccessoires bij woonwinkel Van Binnen. In restaurant Spirit kan je aanschuiven aan het vegetarisch buffet met een ruime keuze gerechten voor ontbijt, lunch of diner. De vegan gebakjes zijn er overheerlijk. Een unieke plek in Rotterdam!

De Groene Passage, Mariniersweg 9
Woei

Woei Tjin, geboren in Suriname en opgegroeid in Rotterdam, opende zijn hippe sneakershop in 2007. Bij Woei shop je vintage sneakers en bijpassende streetwear. Het assortiment vernieuwt bijna wekelijks en Woei slaagt erin om steeds de meest exclusieve sneakers op de kop te tikken. De place to be als je op zoek bent naar een origineel paar schoenen.

toffe hotspots in Rotterdam
Woei, Hoogstraat 44A
Witte de Withkwartier

Het Witte de Withkwartier is een artistieke buurt met een bloeiende kunstscene. In de Witte de Withstraat en de omliggende straten vind je tal van kunstgalerijen en cultuurinstellingen. Het is ook de perfecte locatie om streetart te spotten. Vooral in de zijstraten ontdek je enkele prachtige murals. Bij Kunstinstituut Melly ligt de focus op hedendaagse kunst. Er zijn regelmatig boeiende tentoonstellingen van gerenommeerde internationale kunstenaars. Het Witte de Withkwartier staat ook bekend om zijn bruisend nachtleven. Je vindt er heel wat populaire bars en gezellige restaurantjes.

Witte de Withhof
Supermercado

Supermercado is een restaurant en cocktailbar waar je Latijns-Amerikaanse streetfood proeft, waaronder Mexicaanse taco’s, Braziliaanse coxinha’s of Peruaanse ceviche. De menukaart is erg uitgebreid met een mooi aanbod vlees-, vis-, vegetarische en vegan gerechten. Bij al die lekkere gerechten hoort natuurlijk een bijpassend drankje. Les je dorst met een huisgemaakte limonade of een perfect bereide cocktail. De leuke, informele sfeer krijg je er gratis bovenop.

toffe hotspots in Rotterdam
Supermercado, Schiedamse Vest 91
Kunsthal

De Kunsthal opende haar deuren in 1992. Het opvallende gebouw, ontworpen door de Rotterdamse architect Rem Koolhaas, is gelegen in het Museumpark. De Kunsthal heeft geen vaste collectie en is dus eigenlijk geen museum, maar wel een innovatieve en eigentijdse expositieruimte. De Kunsthal bestaat uit zeven ruime tentoonstellingshallen en biedt jaarlijks ongeveer 25 tentoonstellingen aan. Het programma is avontuurlijk en divers. Verschillende kunststromingen en culturen komen aan bod: hedendaagse kunst, fotografie, mode, design, populaire cultuur,… Een must visit tijdens je citytrip naar Rotterdam!

Kunsthal, Museumpark, Westzeedijk 341
Fenix Food Factory

Fenix Food Factory is een overdekte versmarkt in een oude havenloods in de wijk Katendrecht. Je koopt er ambachtelijke producten van Rotterdamse ondernemers zoals Kaapse Brouwers, Booij Kaasmakers en Jordy’s Bakery. Voedsel voor de ziel vind je dan weer bij de eigenzinnige boekhandel Bosch&deJong. Bij 21 Pinchos proef je kleine Spaanse sharing dishes in een modern jasje. Een feest voor al je zintuigen!

toffe hotspots in Rotterdam
21 Pinchos, Fenix Food Factory, Nico Koomanskade 1024
citizenM Hotel

Na een bezoek aan al die toffe hotspots in Rotterdam wil je natuurlijk tot rust komen in een leuk hotel. citizenM staat voor betaalbare luxe en heeft hotels in verschillende grote steden op drie continenten. citizenM Rotterdam is perfect gelegen, op een boogscheut van het station Rotterdam Blaak, de Markthal en de Kubuswoningen. Inchecken gebeurt volledig digitaal, via de gratis app of de kiosken in het hotel. Met diezelfde app kan je ook de temperatuur en verlichting in je kamer regelen, je favoriete series streamen en eten of drinken bestellen in canteenM. Vraag een kamer met uitzicht op de Oude Haven en droom zacht in je XL bed.

citizenM Rotterdam, Gelderseplein 50
Ook naar Rotterdam?

Wil je deze hotspots in Rotterdam ook met een bezoekje vereren? Lees dan zeker even onze vorige blog met handige tips voor een tweedaagse citytrip: Rotterdam ontdekken in 48 uur.

Geef een reactie

%d