10 X Hippe hotspots in Brugge

Hippe hotspots in Brugge

Brugge staat bekend als een erg toeristische stad. Een stad waar je verdwaalt in sfeervolle straatjes, prachtige historische gebouwen spot en met een bootje op romantische grachten dobbert. Brugge is echter zoveel meer dan dat. De laatste jaren vestigden zich heel wat jonge creatieve ondernemers in de stad. Her en der duiken nieuwe leuke winkels en barretjes op. Brugge wordt steeds hipper en levendiger en dat kunnen we alleen maar toejuichen. In deze blog maak je kennis met tien hippe hotspots in Brugge.

I Love Coffee

I Love Coffee is een knusse koffiebar met een warm hart voor het zwarte goud. Achter de zaak ligt een rustig terras waar je ongestoord geniet van een kop huisgemaakte koffie. Naast koffie proef je bij I Love Coffee ook verrukkelijke gebakjes. De cheesecake is in elk geval een grote aanrader.

EspressoBar I Love Coffee, Sint-Jakobsstraat 10
NOMAD

NOMAD staat voor No Ordinary Meals and Drinks. Deze eigentijdse ontbijt- en lunchbar op ‘t Zand werkt voornamelijk met lokale producten en groenten uit de eigen biologische boerderij. Start je dag met heerlijke toppers als Eggs Benedict, banana bread of boekweitpannenkoeken. Op de lunchkaart staan vooral burgers en salades. De gerechten zijn mooi gepresenteerd en de bediening is hartelijk. De drankkaart oogt ook al geweldig. Op vrijdagavond organiseren de uitbaters een heuse Friday Supper Club.

hotspots in Brugge
NOMAD, ‘t Zand 12
Sanseveria Bagelsalon

Bij Sanseveria Bagelsalon proef je overheerlijke bagels zoals je die normaal enkel in New York vindt. Bert en z’n team serveren rijkelijk belegde ontbijt- en lunchbagels in een gezellige huiskamer met een knap vintage interieur. Deze hippe zaak is enorm geliefd bij de locals. Reserveren of op tijd komen is dus de boodschap.

hotspots in Brugge
Sanseveria Bagelsalon, Predikherenstraat 11
Bowls and Stories

Vanuit haar passie voor interieur en verre reizen creëerde joviale Jolien een online webshop én een prachtwinkel in hartje Brugge. Bij Bowls and Stories shop je duurzame interieuritems uit alle hoeken van de wereld. Van kleurrijke handgemaakte kussens uit Marokko tot opbergmanden uit Bali, je vindt hier zeker iets naar je smaak.

hotspots in Brugge
Bowls and Stories, Sint-Jakobsstraat 56
Leeloo

Leeloo is een alternatieve en eigenzinnige kledingwinkel voor hem en haar. Je shopt er originele stukken van merken als Armed Angels, Green Berlin, Ragwear en Object. Leeloo draagt duurzaamheid en diervriendelijkheid hoog in het vaandel en verkoopt uitsluitend vegan kledingstukken en accessoires. Aanrader!

hotspots in Brugge
Leeloo, Sint-Jakobsstraat 19
Kaffee Kamiel

Middenin het trendy winkelcentrum Zilverpand geniet je de hele dag lang bij Kaffee Kamiel. Je bent er welkom voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, gebak of apero. Onder de indruk van het stijlvolle interieur van Kaffee Kamiel? Neem dan een kijkje in interieurshop Monsieur Kamiel, gelegen naast het restaurant. Je vindt er toffe hebbedingetjes voor jezelf of iemand anders: handgedraaid servies, inventieve kaarsen, inspirerende kookboeken,…

hotspots in Brugge
Kaffee Kamiel, Zilverpand 7
Blend

Blend is een wijnbar en -shop met een ruime keuze kwaliteitsvolle wijnen. De bar is sfeervol ingericht. Verschillende wijnen op de kaart kan je ook per glas bestellen. Met wat lekkere hapjes erbij heb je het ideale recept voor een geslaagde date night. De bediening is professioneel, vriendelijk en helpt je met veel plezier bij je wijnkeuze.

hotspots in Brugge
Blend, Kuipersstraat 6-8
Bar Ran

Voor de allerbeste cocktails van Brugge moet je bij Bar Ran zijn. Deze hippe, no-nonsense cocktailbar is gevestigd in een oude frituur, tegenover de openbare bibliotheek. De sfeer is erg gemoedelijk en de bartenders zijn megavriendelijk. Je nipt er van perfect gemixte drankjes met verbluffende smaakcombinaties. Een absolute topper!

hotspots in Brugge
Bar Ran, Kuipersstraat 4
De Republiek

Grand Café De Republiek is een van de favoriete plekken van de Bruggelingen. In een monumentaal pand geniet je van een drankje en een lekkere hap. De drankkaart is behoorlijk uitgebreid met lokale biertjes, natuurwijnen en exotische cocktails en mocktails. Het keukenteam zorgt voor een mooie mix van vis-, vlees- en vegan gerechten. Op zomerse dagen is het zalig toeven in de mooie stadstuin.

hotspots in Brugge
De Republiek, Sint-Jakobsstraat 36
Monsieur Ernest

Betaalbaar overnachten in Brugge? Het kan! Een oude brouwerij uit 1673 is de thuisbasis van Monsieur Ernest. Dit trendy driesterrenhotel is rustig gelegen langs het water, op een boogscheut van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De kamers zijn niet al te groot en vrij basic ingericht. Toch is dit charmante hotel zeker een aanrader. Bewonder de monumentale trap in de lobby, lees een boek in de gezellige lounge of drink een slaapmutsje in de bar. De gastvrije ontvangst, de informele sfeer en het uitstekende ontbijt maken het verhaal helemaal af.

hotspots in Brugge
Hotel Monsieur Ernest, Wulfhagestraat 43
Brugge praktisch
  • Duurzaam reizen naar Brugge kan perfect met de trein. In een kwartiertje wandel je van het station naar ‘t Zand waar je een groot toeristisch infokantoor vindt. Aan het station vertrekken ook verschillende bussen naar het centrum van de stad.
  • Nog meer hotspots in Brugge en omgeving vind je hier of in de fantastische reisgids van time to momo.
  • Steden als Gent of Kortrijk liggen op slechts een halfuurtje van Brugge. Leuk om deze steden te combineren!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: