Yalo Urban Boutique Hotel | Stijlvol overnachten in Gent

Yalo Urban Boutique Hotel

In 2021 opende in Gent het Yalo Urban Boutique Hotel, een kosmopolitisch viersterrenhotel in het hart van de stad. Yalo (een Gentse samenvoeging van ja en hallo) staat voor een bijzonder totaalconcept waar je kan slapen, vergaderen, eten, drinken en feesten. Je komt er voor het sprankelende interieur, maar ook voor de beleving. Het hotel heeft een eigentijdse uitstraling met veel oog voor detail. Alles klopt: van de centrale wijn- en cocktailbar tot de flitsende discotoiletten. Wil je stijlvol overnachten in Gent? Boek dan een weekendje in het Yalo Urban Boutique Hotel.

De kamers

Yalo herbergt 92 mooi ingerichte designkamers. Elke kamer beschikt over een comfortabele boxspring, een televisie met Chromecast-functie en een vintage usb-radio of platenspeler. Naargelang je wensen en budget maak je een keuze uit een van de diverse kamertypes (met of zonder zicht, met of zonder terras,…). Wij sliepen in een not-so-standard room. Liever wat groter of luxueuzer? Ga dan voor een suite of penthouse. Elke kamer is sowieso de moeite waard en staat vol leuke boeken en originele en hippe designspullen.

Yalo Urban Boutique Hotel
Not-so-standard-room
Restaurant & bar

Het pronkstuk van Yalo is ongetwijfeld de spectaculaire serre waar je de hele dag door terecht kan. Je vindt er een trendy restaurant en bar waar ook de locals graag vertoeven. ‘s Morgens kan je er aanschuiven het ontbijtbuffet. Later op de dag ben je welkom voor een lekkere lunch of een kop koffie. Verder is Yalo the place to be voor fancy cocktails en bar bites. Je proeft er ook lokale wijntjes van wijndomein Nobel uit Lochristi. Het restaurant serveert dan weer shared plates en klassiekers met een twist. Reserveer tijdig als je zeker wil zijn van een tafeltje in het restaurant. Toen wij in juli 2022 in Yalo verbleven was de rooftopbar nog in aanbouw. Een goede reden om nog eens terug te gaan!

Yalo Urban Boutique Hotel
De bar
De omgeving

Yalo is de ideale uitvalsbasis om Gent te verkennen. Dankzij de centrale ligging van het hotel kan je de leukste plekjes van Gent gemakkelijk te voet bereiken. Naast boeiende musea, historische gebouwen, gezellige geplaveide straatjes en toffe winkeltjes vind je in Gent ook tal van hippe kroegen en eettentjes. Vlakbij het hotel, in de Vlaanderenstraat, ligt flashy cocktailbar Fugazi. Bij wijnbar Ona proef je karaktervolle wijnen, al dan niet vergezeld van een heerlijk tapasplankje. Er is een ruim aanbod aan biologische wijnen per glas. Reis je naar Gent in de zomer? Maak dan je keuze uit een van de vele zomerbars. Bij Riviera geniet je van een aperitiefje en lekkere hapjes op een mooi terras langs de Leie.

Sint-Niklaaskerk Gent
Zalige zondag

Na een lekker uitgebreid ontbijt in Yalo kan je op zondag nog even in de Arteveldestad blijven plakken. Een aanrader is de zondagse bloemenmarkt op de Kouter. Het plein staat dan vol met bloemen en planten in alle geuren en kleuren. Fijnproevers verzamelen rond De Blauwe Kiosk voor oesters en champagne. Tijdens de zomermaanden weerklinkt er vaak muziek uit de kiosk op het midden van het plein. Boekenliefhebbers kunnen snuisteren tussen de boeken op de wekelijkse boekenmarkt langs de Ajuinlei en Predikherenlei. De boekenkraampjes langs het water bieden een ruime selectie aan tweedehandse boeken. Je waant je zo in Parijs!

Bloemenmarkt op de Kouter
Yalo praktisch
  • Een kamer reserveren doe je best rechtstreeks via de website van het hotel voor de meest voordelige prijzen. Je hebt de keuze tussen een kamer met of zonder ontbijt. Boek tijdig want het hotel is erg populair. Vergeet ook niet je plekje in het restaurant te boeken als je in Yalo wil tafelen.
  • Yalo bevindt zich op de Brabantdam in het centrum van Gent. Het hotel heeft een ondergrondse parkeergarage. Houd er wel rekening mee dat Yalo in de lage-emissiezone ligt en dat je 26 euro per dag betaalt voor de parking van het hotel.
  • Gelukkig bereik je Yalo ook gemakkelijk met het openbaar vervoer. Neem de trein naar station Gent-Sint-Pieters en spring vervolgens op tram 1 (halte Korte Meer) of tram 2 (halte Vogelmarkt).
  • Zin om nog meer Belgische kunststeden te ontdekken? Combineer dan je trip naar Gent met een bezoek aan Antwerpen of Brugge.

Geef een reactie

%d