De mooiste reisboeken voor jou uitgezocht

De mooiste reisboeken

Speuren naar nieuwe reisbestemmingen en lekker dagdromen over ons volgend avontuur. Reisplannen maken is bijna even plezant als het reizen zelf. Inspiratie vinden we in reisblogs en reismagazines, maar zeker ook in reisboeken. Niks heerlijker dan bladeren in een boek vol adembenemende foto’s en uitnodigende teksten dat ons meeneemt naar onbekende oorden. Benieuwd naar onze favorieten? We hebben de mooiste reisboeken voor jou uitgezocht.

Off the Beaten Track

Elke Salverda en Sarah Reinhoudt van reisplatform Wander-Lust zijn de auteurs van Off the Beaten Track. Zet je schrap voor een verzameling unieke reistips van nationale en internationale fotografen en reisjournalisten. Dit boek daagt je uit om buiten de gebaande paden te treden. Een fantastische aanwinst voor reizigers die graag avontuurlijk reizen.

80 duurzame reizen

Lonely Planet laat je Europa verkennen zonder dat je het vliegtuig op moet. In 80 duurzame reizen ontdek je schitterende routes die je met de trein, de fiets of de kajak naar de mooiste plekjes van Europa brengen. Fietsen langs de Rijn of met de trein door de Zwitserse Alpen, duurzaam reizen hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Bij elke tocht staat ook heel wat nuttige informatie vermeld: CO2-voetafdruk, afstanden, reistijden, vervoerskosten,… Ongetwijfeld een van de mooiste reisboeken in dit lijstje.

De mooiste reisboeken
Hotel Amour

In Hotel Amour van uitgeverij mo’media ontdek je de favoriete hotels van designers, ontwerpers, foodies, fotografen, reisbloggers, schrijvers en muzikanten. Onder meer chocolatier Dominique Persoone, schrijver Aron Grunberg en modeontwerper Walter van Beirendonck vertellen vol passie over hun lievelingshotel. Er komen maar liefst 101 unieke logeeradressen aan bod, zowel in grote steden als midden in de natuur. Van Antwerpen tot New York, van Marokko tot Zwitserland, van budgetvriendelijk tot luxueus. Voor elk wat wils dus.

Romantisch weekendje weg

In Romantisch weekendje weg, uitgegeven bij Lannoo, neemt auteur Jill Tersago je mee op sleeptouw door vijftien steden in België, Nederland, Engeland en Frankrijk. Naast klassiekers als Parijs en Londen is er ook aandacht voor alternatieve steden als Brighton of Luik. Bij elke bestemming komen volgende rubrieken aan bod: ontbijten & brunchen, lunch, diner, overnachten, shoppen, met twee, leuk om te doen, romantisch plekje, verwennen en bijzondere interieurs. Een fijn boekje boordevol tips voor een romantisch avontuur. De prachtige illustraties van Rena Ortega zijn een leuke extra.

De mooiste reisboeken
Insta Travel – 75 buitengewone bestemmingen in Europa

In Insta Travel van Kosmos Uitgevers verzamelde Kim van Weering de favoriete Europese reisplekken van Belgische en Nederlandse Instagram travelers. Schattige dorpjes in Frankrijk, natuurpracht in Zwitserland, maar ook bijzondere hotspots in België en Nederland. Het aanbod is heel divers en weet vaak te verrassen.

Roaming America

Professionele reisfotografen Renee en Matthew Hanel nemen je in Roaming America mee op een avontuurlijke roadtrip langs alle Amerikaanse nationale parken. Roaming America is in de eerste plaats een fotoboek met wondermooie natuurfoto’s. Tussendoor ontdek je ook enkele leuke en praktische tips. Wat is onmisbaar op een roadtrip? Waar vind je de beste verblijfplaatsen? Wat zijn de meest onderschatte parken? Een must-have voor elke USA-fan.

Weekenden aan het water

In Weekenden aan het water van uitgeverij Fjord vind je bijzondere hotels, bed & breakfasts en tiny houses aan het water in België en Nederland. De geselecteerde logeeradressen liggen aan zee, of aan een meer of rivier. Bij elk adres staan er ook leuke tips over wat er in de omgeving allemaal te beleven valt: een boottocht, een leuke fietsroute, een gezellig restaurantje. Onmisbaar in je reisbibliotheek!

Little Escapes

Little Escapes van Maartje Diepstraten, reisblogger bij Barts Boekje, is een ode aan het goede leven. Het boek bevat 52 slaapplekken in Vlaanderen en Nederland die samen met drie eet- en drinkadressen in de omgeving een kwartet vormen. Of je nu zin hebt in een weekend aan zee, een citytrip of een terugtrekplek in de natuur, Little Escapes staat vol charmante adressen waar je meteen naartoe wilt reizen. Extra puntjes voor de mooie vormgeving én de verrukkelijke schrijfstijl!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: