De leukste adresjes van Kortrijk

Kortrijk, mijn thuisstad, telt enorm veel leuke adresjes. Deze West-Vlaamse stad onderging de laatste jaren een indrukwekkende metamorfose. In Kortrijk ontdek je historische monumenten, zoals de Broeltorens en het Begijnhof. Wat verderop nestel je je op een terrasje aan de verlaagde Leieboorden of maak je kennis met nieuwe stadsdelen als Kortrijk Weide. Ga mee op stap in deze creatieve en innovatieve stad langs de Leie, waar oud en nieuw elkaar ontmoeten en ontdek de leukste adresjes van Kortrijk.

Tarterie

Begin je dag in Kortrijk met een heerlijk ontbijt bij Tarterie op de Grote Markt, met uitzicht op het Belfort. Proef een lekkere quiche tijdens de lunch of smul van een verrukkelijk stukje huisgemaakte taart. In het weekend kan je bij Tarterie terecht voor een uitgebreid brunchbuffet.

Tarterie, Grote Markt 44
Kaffee Damast

Kaffee Damast is de museumbistro van museum Texture, het nieuwe vlasmuseum. Op de uitgebreide kaart vind je lekkere gerechten met veel aandacht voor West-Vlaamse streekproducten, zoals vitello tonnato van Kortrijkse bil of artisanale vlaskaaskroketten. Proef zeker eens de karnemelkstampers, er staat zelfs een zomerversie op de kaart (met onder meer garnaaltjes en haringkaviaar). Ook de cocktails en desserts zijn de moeite. Uit de boxen klinkt jazzmuziek en Kaffee Damast organiseert regelmatig live jazzsessies en andere toffe evenementen.

Kaffee Damast, Noordstraat 28a
Va et Vient

Culinair genieten langs de bruisende Leieboorden? Dan ben je bij Va et Vient aan het juiste adres. Het restaurant werkt met een vaste menu. De gerechten zijn creatief en verfijnd, om duimen en vingers bij af te likken. Va et Vient is vrij prijzig, maar de setting, de locatie, de vriendelijke bediening en het heerlijke eten maken veel goed.

Va et Vient, Handboogstraat 20
Rebelle

Restaurant Rebelle ligt in de Kortrijkse deelgemeente Marke, maar is zeker een ommetje waard. Je wordt er gastvrij ontvangen door chef Martijn en gastvrouw Tessa. Rebelle heeft een Michelinster en staat voor betaalbare gastronomie, met aandacht voor streekproducten én heel wat oosterse invloeden. De gerechten zijn duidelijk met veel oog voor detail bereid en de bijhorende wijnen worden met kennis van zaken gepresenteerd. Favorietje!

Rebelle, Rekkemsestraat 226 (Marke)
Vesper

Vesper is een fijne, populaire eetkroeg in het winkelwandelgebied. Op de kaart staan vooral pasta’s en salades, die telkens een originele naam kregen, zoals “Oh My Goat!” of “Shrimply the best”. De bediening is zeer vlot en vriendelijk. Een leuke plek voor een snelle lunch of een avondje uit met vrienden. Ook take away is mogelijk.

Vesper, Voorstraat 34
HOF

HOF is een gezellig muziek- en eetcafé vlakbij concertzaal De Kreun. Je kan er genieten van een gezonde lunch, een streekbiertje degusteren of een concert bijwonen. De kaart is uitgebreid, zo is er ook een ruim aanbod aan gezonde non-alcoholische dranken. In de zomer is het leuk toeven op het grote, zuidgerichte terras.

HOF, Conservatoriumplein 1c
Huyze Begga

Het idyllische Begijnhof van Kortrijk is sinds 1998 UNESCO Werelderfgoed. Je kan er even verpozen bij Huyze Begga. Je bent er welkom voor een uitgebreid ontbijt op zondag of een heerlijke lunch. De kaart is beperkt, maar je hebt wel de keuze uit enkele smaakvolle, seizoensgebonden gerechten. In de namiddag transformeert Huyze Begga tot een tearoom.

leukste adresjes van Kortrijk
Huyze Begga, Begijnhof 31
Boekenhuis Theoria

Gezelligheid en warmte troef in boekenhuis Theoria. Je struint er tussen een ruim assortiment aan boeken, en dat in een prachtig kader. Naast boeken voor jong en oud verkopen ze in Theoria ook postkaarten en puzzels. Bestel een kopje koffie en installeer je in één van de vele knusse hoekjes. Voor verrassende boekentips mag je hier steeds rekenen op de behulpzame medewerkers.

leukste adresjes van Kortrijk
Boekenhuis Theoria, Casinoplein 10
MOMO

MOMO is een winkel met duurzaam speelgoed en hippe interieurobjecten voor kinderen. Wil je scoren op je volgende babyborrel of ben je op zoek naar een origineel cadeau voor de verjaardag van je kroost? Surf dan zeker eens naar MOMO’s webshop of ga gewoon even langs in de mooi ingerichte fysieke winkel op Overleie.

leukste adresjes van Kortrijk
MOMO, Overleiestraat 9
Malmo

Malmo is zowel een koffie- en eetbar als een concept store waar je planten, boeken, postkaarten en verschillende originele hebbedingetjes vindt. In het interieur én in de gerechten zijn de Scandinavische invloeden duidelijk merkbaar. Sinds kort is er ook een take out bar in de Overleiestraat waar je smørrebrød, salades of ontbijt kan afhalen.

leukste adresjes van Kortrijk
Malmo, Diksmuidekaai 2 (Take out: Overleiestraat 55)
Kortrijk praktisch
  • Kortrijk is vlot bereikbaar met de trein. Het station ligt pal in het centrum. Check de dienstregeling voor je treinreis naar Kortrijk op de website van de NMBS.
  • Wil je na het ontdekken van de leukste adresjes van Kortrijk graag blijven overnachten? Vlakbij het station ligt het Parkhotel. Het ontbijtbuffet is er erg uitgebreid en lekker. Er is ook een wellness, bistro en trendy bar.
  • Nog meer overnachtingstips? Of wil je weten wat je in Kortrijk allemaal kan zien en doen? Surf dan naar de website van Toerisme Kortrijk.
  • Benieuwd naar nog meer leuke adresjes in Kortrijk? Neem dan een kijkje op de volgende blog.

Geef een reactie

%d