Brugge anders bekeken

Brugge anders bekeken

Vandaag ontdek je Brugge op een andere manier. Brugge is al bij al een kleine stad, een openluchtmuseum waar de toeristische trekpleisters op een zakdoek bij elkaar liggen. De toeristen beperken zich dan ook meestal tot slechts een fractie van deze historische stad. Van zodra je de toeristische zone verlaat kom je in een veel rustiger gedeelte van de stad terecht. Brugge anders bekeken, dat is het authentieke Brugge van de Bruggelingen, een creatieve, veelzijdige en groene stad.

Brugge anders bekeken
Brugse Reien
Sint-Anna

Sint-Anna is een echte Brugse volkswijk. In de kronkelende straatjes geniet je van een zalige stilte en ontdek je mooie, authentieke woningen en bijzondere bezienswaardigheden. Het Engels Klooster in de Carmersstraat is een parel. Je kunt de prachtige koepelkerk gratis bezoeken en je volledig laten onderdompelen in de serene sfeer. Wandel verder tot aan de groene vesten en bewonder de Sint-Janshuismolen uit 1770, de enige van de vier molens op de Kruisvest die je nog kunt bezoeken. Keer vervolgens terug naar het centrum via de Langestraat waar je tal van hippe boetieks en trendy restaurantjes vindt.

Brugge anders bekeken
Sint-Janshuismolen
Zwanen spotten

Stille plekken genoeg in Brugge. Wandel door het Begijnhof of nestel je in het gras van het romantische Minnewaterpark (waar ook jaarlijks het fantastische Cactusfestival plaatsvindt). Het Minnewaterpark is de ideale plek om te picknicken of om zwanen te spotten op het water. Ook op de Brugse Reien, de typische kanaaltjes die zich een weg door de stad kronkelen, kun je deze prachtige dieren bewonderen. Aan de Rozenhoedkaai, wellicht de meest gefotografeerde plek van Brugge, schuif je aan voor een boottochtje. Natuurlijk kun je ook gewoon wat langs het water slenteren en de stad bekijken vanop een van de vele iconische bruggen.

Minnewaterpark: And the World Keeps Turning – Nnenna Okore (Triënnale 2021)
Eten en drinken

Naast de talloze toeristenvallen heb je in Brugge ook heel wat fijne bars en restaurants. De Langestraat is een van de beste restaurantbuurten van de stad. Op nummer 16 eet je lekkere en seizoensgebonden gerechten in het oergezellige restaurant De Pepermolen. Sfeerbistro De Twijfelaar in de Eekhoutstraat is ook een uitstekende keuze. Hier kun je terecht voor creatieve gerechten in een mooi kader, met moderne kunstwerken van lokale kunstenaars aan de muren en een knus terras. De bediening is bovendien supervriendelijk. Sluit je avond af in de magnifieke cocktailbar Groot Vlaenderen. Brunchen tussen de boeken? Dat kan bij Books & Brunch, een tweedehandse boekenwinkel met verschillende ontbijtformules, salades en desserts op de menukaart.

Books & Brunch
Historisch overnachten

De nacht doorbrengen in Brugge? Strak plan. Brugge is ‘s avonds sfeervol verlicht en er valt heel wat te beleven. Viersterrenhotel Martin’s Relais is een goede keuze als je op zoek bent naar een historisch en charmant boetiekhotel, rustig gelegen langs het water. Het hotel bestaat uit vijf oude patriciërswoningen. Van zodra je binnenkomt duik je het verleden in. Hotel Navarra ligt een tikkeltje centraler. De extra troeven van dit hotel zijn de gezellige jazzbar en de wellness. In beide hotels geniet je van een uitgebreid en heerlijk ontbijtbuffet.

Brugge anders bekeken
Brugge by night
Rondom Brugge

Ook rondom Brugge vind je enkele fijne plekjes die zeker het ontdekken waard zijn. Verken het middeleeuwse Damme of het rustige polderdorpje Lissewege. De Belgische kust ligt vlakbij. Proef de lekkerste garnaalkroketten van de Belgische kust bij ‘t Werftje in Zeebrugge of geniet van het zicht op de vissershaven vanop het terras van ONA by ‘t Werftje. Bij deze laatste ligt de nadruk meer op tapas en cocktails, maar je kunt er evengoed van de befaamde garnaalkroketten smullen. Strandgangers kunnen in Zeebrugge terecht op het grootste strand van de kust. Het is er meestal vrij rustig en je kunt overal gratis parkeren. Voor wandelaars en fietsers is het Brugse Ommeland een verademing. In domein Bulskampveld in Beernem bijvoorbeeld maak je heerlijke wandelingen. Ga ook eens binnen in het aantrekkelijke bezoekerscentrum of breng een bezoek aan de kruidentuin.

Zeebrugge
Brugge praktisch
  • Brugge is vlot bereikbaar met de trein. Aan het station brengt een bus je naar het stadscentrum. Te voet wandel je in een kwartiertje naar ‘t Zand.
  • Als je met de auto reist heb je de keuze tussen verschillende (ondergrondse) parkeergarages. Parkeer je bij het station? Dan heb je recht op een gratis bustransfer naar het centrum.
  • Ga je graag shoppen? In Brugge vind je enkele leuke winkeltjes. Trek naar de Langestraat, Ezelstraat of Sint-Jakobsstraat voor de hipste winkels. Ontdek de hipste hotspots in Brugge in dit artikel.
  • Zowel op ‘t Zand, de Markt en het Stationsplein zijn er toeristische infokantoren. Ook online vind je heel wat info terug.
  • Vanuit Brugge kun je vlot andere leuke steden als Gent of Kortrijk bereiken. Zeker ook een bezoekje waard!
Brugge anders bekeken
Venetië van het Noorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: