De leukste plekjes van Gent

De leukste plekjes van Gent

Gent is een levendige, eigenzinnige en veelzijdige stad met tal van leuke plekjes die het ontdekken waard zijn. Gent biedt oneindig veel mogelijkheden om een weekendje weg in te vullen. Ontdek de boeiende geschiedenis van de Arteveldestad, wandel door het autovrije stadscentrum, proef van het rijke culturele aanbod en maak kennis met de vele uitstekende drank- en eetgelegenheden. The Cactus Lounge zoomt in op de leukste plekjes van Gent die je zeker niet mag missen.

Patershol

Patershol is een oude, middeleeuwse wijk in het centrum van Gent. In de smalle, pittoreske straatjes met kasseien kan je heerlijk verdwalen. In deze gezellige volkswijk vind je trouwens ook heel wat knusse bars en restaurantjes. Een wandeling door Patershol is perfect combineerbaar met een bezoek aan het vlakbij gelegen Gravensteen of de Kunsthal in het Caermersklooster.

De leukste plekjes van Gent
Patershol
Huis van Alijn

Huis van Alijn, ook in de wijk Patershol, verzamelt, onderzoekt en deelt herinneringen over ons dagelijks leven. In dit originele museum maak je een tijdreis door de 20e eeuw met behulp van oude objecten, foto’s of filmfragmenten. De focus ligt op dagdagelijkse rituelen, tradities en gebruiken. Ook voor kinderen is dit een aanrader. Er zijn vaak interessante tijdelijke tentoonstellingen naast de vaste collectie. Na een museumbezoek is het fijn om even te verpozen in het museumcafé of de charmante binnentuin.

Huis van Alijn
S.M.A.K.

Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst bevindt zich op het Jan Hoetplein in het Citadelpark. Vanaf station Gent-Sint-Pieters wandel je er in tien minuten naartoe. De nadruk ligt op moderne en hedendaagse kunst, met werken van internationale kunstenaars en Belgische toppers als Wim Delvoye, Jan Fabre, Luc Tuymans of Panamarenko. Het S.M.A.K. pakte in het verleden al uit met spraakmakende tentoonstellingen en gaat steeds op zoek naar verrassende en vernieuwende concepten.

De leukste plekjes van Gent
S.M.A.K.

Kunstencentrum Vooruit

De Vooruit is een begrip in Gent. In dit kunstencentrum ben je welkom voor festivals, fuiven, concerten, performances, theatervoorstellingen en debat- en literatuuravonden. Ondertussen kreeg De Vooruit ook een nieuwe naam: VIERNULVIER. Het kunstencentrum staat garant voor een eigenzinnig en breed, kwaliteitsvol aanbod. In het prachtige café geniet je van een hapje en een drankje in een aangenaam kader. Bij mooi weer is het fijn vertoeven op het kleurrijke terras.

Vooruit Terras

Street Art

Gent is het mekka voor straatkunstenaars en liefhebbers van street art. Ontdek de tofste werken via het straatkunstenfestival Sorry, Not Sorry. Download de kaart en wandel of fiets langs de indrukwekkende murals. Wandel ook zeker eens door de Werregarenstraat, beter gekend als het Graffitistraatje, een smal steegje waar artiesten zich naar hartenlust kunnen uitleven met hun spuitbus. Terecht in dit lijstje met de leukste plekjes van Gent

Werregarenstraat
Boekenwinkels

Paard van Troje profileert zich als een “offline boekenwinkel, gerund door levende boeken-mensen in plaats van algoritmen”. Je vindt de boekenwinkel mét bar terug op de Kouter. Het personeel is zeer behulpzaam en zet je graag op weg naar het geschikte boek. Atlas & Zanzibar is een speciaalzaak voor reisgidsen en kan natuurlijk niet ontbreken op een website waar reizen en literatuur centraal staan. Ook voor kaarten en atlassen ben je er aan het juiste adres. Voor een origineel geschenk kan je terecht in Bookz & Booze. Geef je favoriete knuffelcontact een boek in combinatie met een bijhorend flesje drank cadeau. De zaakvoerder kiest voor een persoonlijke aanpak waarbij hij ernaar streeft om een pakket samen te stellen dat perfect past bij de persoon voor wie het bestemd is.

De leukste plekjes van Gent
Paard van Troje
Food & Drinks

Levensgenieters zijn aan zet in deze stad. Er zijn tal van gezellige restaurants en cafés. Een selectie maken is hard, maar deze vijf toppers springen er voor mij toch bovenuit.

  • Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen blindelings vertrouwen op Ristorante Firenze. Laat je verwennen door de Italiaanse gastvrijheid en de lekkere gerechten op de uitgebreide menukaart zoals pizza, pasta en andere Italiaanse klassiekers. Ook de desserts zijn verrukkelijk.
  • Op de Korenmarkt, in hartje Gent, proef je in restaurant Du Progres overheerlijke Belgische en lokale klassiekers waaronder stoverij met varkenswangetjes, Westmalle en Tierentynmosterd of Gentse waterzooi.
  • Voor een lekkere, eenvoudige lunch is De Parkiet, langs De Kraanlei, een aanrader. Je eet er een belegde boterham, al dan niet met soep, een quiche of ovenschotel. Het uitzicht op het water krijg je er gratis bij.
  • Le Bal Infernal in de Kammerstraat is een used book café. Relaxte sfeer en fijne drankjes troef in deze must visit voor boekenliefhebbers.
  • In Hot Club de Gand, gelegen in een verdoken smal straatje, geniet je van een drankje onder het genot van (live) jazz. Ga er zeker eens langs, de sfeer is werkelijk uniek.
De leukste plekjes van Gent
Du Progres
Gent praktisch
  • Gent heeft twee treinstations (Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort) en is vlot bereikbaar met de trein. Je kunt Gent trouwens perfect combineren met een bezoek aan een andere Belgische kunststad zoals Brugge of Antwerpen.
  • De leukste plekjes van Gent verken je best te voet. De tram en de bus staan paraat om je naar alle uithoeken van de stad te brengen. In het weekend rijden de bussen en trams ook ‘s nachts. Handig voor de nachtbrakers onder ons.
  • Visit Gent is een uitmuntende website met heel veel informatie over deze prachtstad. Ze hebben ook een infokantoor op het Veerleplein, in de Gentse binnenstad.
De leukste plekjes van Gent
Gravensteen

Geef een reactie

%d