Weekendje genieten in bourgondisch Maastricht

Maastricht is niet bijster groot, maar wel oergezellig. Het is een stad die heel wat te bieden heeft en toch niet wordt overspoeld door toeristen. Maastricht is een stad in het zuiden van Nederland, vlakbij België en Duitsland. Deze grensstad kan je met weinig andere Nederlandse steden vergelijken. Maastricht is een bourgondische stad met een aparte stijl. Er zijn veel leuke boetiekjes, gezellige straten en er is een ruim aanbod aan hippe bars en gastronomische restaurants . Kortom, het is de perfecte bestemming voor een weekendje genieten.

De klassiekers

Maastricht is onlosmakelijk verbonden met de Maas. Wandel over de Sint Servaasbrug, één van de oudste bruggen van Nederland, of de Hoge Brug, één van de nieuwste. Maak ook wat tijd vrij voor een wandeling langs de oevers van de rivier, voor je het weet zit je in het groen. Het Vrijthof is een gigantisch plein bezaaid met historische gebouwen en grote terrassen, ook wel bekend bij het grote publiek dankzij de zomerconcerten van André Rieu. Kunstliefhebbers kunnen terecht in het Bonnefantenmuseum voor zowel oude als hedendaagse kunst. De moderne ‘rakettoren’ van het museum is mooi gelegen langs de Maas.

Bonnefantenmuseum

Hippe Wyck

Maastricht is een bruisende stad waar de terrassen altijd vol zitten. De mensen genieten er volop van het leven en zijn ondernemend. Wyck, tussen het station en de Maas, is zonder twijfel de hipste wijk van Maastricht. In de sfeervolle straatjes wandel je tussen de kleinschalige winkeltjes en trendy bars. Het is de ideale plek voor creatieve ondernemers. Er zijn heel wat toffe restaurants, koffiehuizen en ontbijttentjes in Wyck. Lekker ontbijten kan bijvoorbeeld bij ’t Wycker Cabinet in de Wycker Brugstraat. Kies uit één van de verschillende ontbijtformules en geniet van lekkere, verse producten (heerlijk brood en beleg, scrambled eggs, biologische yoghurt, granola, vers fruit,…). Bij mooi weer zoek je een tafeltje uit op het terras, ook voor lunch of diner ben je er aan het juiste adres.

Terrasjes in Maastricht

Bisschopsmolen

In het Jekerkwartier waan je je even in een andere wereld. Kom tot rust in het Stadspark of op één van de vele terrasjes, beklim de oude stadsmuren en slenter door de smalle straatjes. Bezoek zeker ook de Bisschopsmolen, een oude watermolen, en de aanpalende ambachtelijke bakkerij. In de molen wordt dagelijks speltgraan gemalen. Hier kan je de authentieke manier van brood maken nog echt zien, proeven en beleven.

Bisschopsmolen

A Bookshop Made In Heaven

Boekhandel Dominicanen is gevestigd in een 700 jaar oude kerk en door The Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Sla deze boekhandel zeker niet over als je in Maastricht bent. De locatie is uniek, de sfeer magisch en het assortiment aan boeken erg uitgebreid. Je komt er zeker niet met lege handen buiten. Er is ook een vestiging van de espressobar Coffeelovers, ideaal om even te verpozen in een prachtig decor.

Boekhandel Dominicanen

A Little Taste of Italy

Er is een behoorlijk aanbod aan Italiaanse restaurants in Maastricht. Laus is een prima keuze als je van de mediterrane keuken houdt. Carpaccio is de specialiteit van het huis, maar er staan ook pasta’s en andere Italiaanse klassiekers op het menu. De prijzen zijn correct en ook over de bediening waren we erg tevreden. De ideale plek om ongedwongen te genieten tijdens je weekendje weg.

Laus

Origineel overnachten

Hotel Trash Deluxe is een gezellig boutique hotel in het centrum, op 300 meter van de Markt. Het hotel bestaat uit 8 unieke kamers met designinrichting, waarbij trash verwerkt is tot luxe. Zo maken ze in de kamers onder meer gebruik van rubberen transportbanden, steenovenplaten en houten balken. Het geheel oogt erg modern en eigenzinnig. In dit originele concept staat een duurzame en persoonlijke aanpak voorop. Een aanrader! Kamer voor 2 vanaf ± 95 euro.

Hotel Trash Deluxe

Meer info?

Neem een kijkje op de website ‘Bezoek Maastricht‘ voor meer inspiratie en praktische tips om je weekendje genieten in Maastricht te plannen.

Eén opmerking over 'Weekendje genieten in bourgondisch Maastricht'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: